Campus de Tandem gaat samenwerkingsverband aan met vzw Heartsaver

Uitgangspunt van vzw HeartSaver is om meer dan 10.000 extra HARTstarters (AED’s) te installeren die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek. Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen.Iedereen mag een publieke AED gebruiken aangezien dat elke minuut telt bij een hartritmestoornis.

Om die reden werkt campus de Tandem met plezier samen met vzw Heartsaver om extra publiek toegankelijke defibrillatoren te installeren. Vzw HeartSaver zal in samenwerking met campus de Tandem een HARTstarter buiten aan de ingang van het Atheneum plaatsen zodat deze in geval van nood 24/7 beschikbaar is voor iedereen (passanten, omwonenden, schoolcampus, etc.).

Dankzij dit AED-fundraising initiatief wordt ook onze schoolomgeving HARTveiliger. De HARTstarter zal voor iedereen op de campus en omwonenden binnen de twee minuten wandelen bereikbaar zal zijn. Als je binnen de twee minuten kan reageren op een hartritmestoornis dan stijgen de overlevingskansen significant.

Campus de Tandem stapt graag mee in dit levensbelangrijk project.


Beukenstraat 1 | 9900 Eeklo | +32 9 378 60 01 | communicatie@sgr23.be

Ontwerp door Scholengroep Meetjesland