Wat te doen bij een ramp?

De crisiscel van Binnenlandse Zaken rijdt met een vrachtwagen van school tot school, om de kinderen te leren omgaan met rampen. Wat ze moeten doen als er brand is, of een overstroming bijvoorbeeld. Vanmorgen was de truck in de scholen GO! SBSO ’t Vurstjen en MPI Het Vindingrijk in Evergem, in de Gentse kanaalzone.

Bedoeling is om spelenderwijs te leren wat je moet doen bij een crisissituatie. De kinderen volgens les in een school vlakbij de haven en daar loopt wel eens iets mis met een chemisch bedrijf. Vanmorgen leerden ze dan wat ze moesten doen.

De provincie die bij rampen de evacuatie en hulp coördineert, hoopt dat de kinderen de info ook thuis doorgeven. De komende maanden zal de rampentruck zoveel mogelijk scholen bezoeken.

http://nieuws.vtm.be/binnenland/218891-truck-leert-kinderen-wat-te-doen-bij-ramp